söndag 18 oktober 2015

Nada...

Den heter så... Akupunkturen jag arbetade med förut.. Jag har längtat så att få arbeta med det igen..

Om jag har lite tur... Kanske jag får göra det igen....


Sedan 1974 har NADA-akupunktur i öronen använts som ett hjälpmedel vid behandling av beroendetillstånd. Det kan handla om, narkotika, alkohol, läkemedel, nikotin, men även mat, socker eller annat beroende. Akupunkturen lugnar och minskar suget och är ett gott hjälpmedel för att få kontroll över ett beroende. 


Vid NADA-akupunktur, sätter man 5 nålar i vardera öra...

De fem punkterna i örat är: 
 - Sympaticus  har en avslappnande funktion och kan användas vid smärta i inre organ. Som tex diffus smärta, magsår och förlossningssmärtor.
- Shen Men lindrar oro och nervositet. Punkten översätts till "andens port". Den kan användas vid värk i kroppen, för att sänka överskott av yang t ex vid högt blodtryck, vid insomnia och för att dra ut hetta ur kroppen.
- Njuren  ger näring åt njurens vätskor. Den stärker jing d v s skelettet, fyller upp märg och förbättrar hörsel. Punkten kan användas vid huvudvärk, insomnia, yrsel och oregelbunden mens. 
- Lungan  tonifierar qi i lungan. Den lugnar astma, skingrar hetta samt underlättar problem i hud och hår. Den kan användas vid astma, symptom från matsmältningsorganen, feber osv. Denna punkt verkar också för psykisk balans speciellt vid känsla av sorg. 
- Levern ger ett fritt flöde åt leverns qi. Den harmoniserar magen, ger näring åt senor och aktiverar blodcirkulationen. Om leverenergin är i harmoni ökar den känslomässiga balansen vilket ger bättre självförtroende.

NADA kan användas i alla stressituationer ocheftersom man bla sticker i de två mest rogivande öronpunkterna kan sekvensen lindra stark oro, ångest och vid depressionstillstånd. NADA ger ofta en behaglig och lugn avslappnande känsla inombords, och förbättrar sömnen. 

NADA verkar även energigivande och vitaliserande för dem som är trötta och likgiltiga, så att de känner sig klarare, mer fokuserade och börjar ta itu med saker och ting. Med andra ord, så har NADA en balanserande effekt på nervsystemet. Tycker du att det låter underbart... Det är det också... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar